Negyed évszázada versengenek a rezi borkészítők

Rezi – Jubileumi borversenyt rendeztek Reziben. Huszonötödik lakalommal nevezték be a helyi termelők a legjobb boraikat a bírálatra. Ez a verseny azért különleges, mert a környéken itt található a legnagyobb szőlőterület. Javarészt az olaszrizling a jellemző. A termelők körében egyre népszerűbbek az illatos fajták. A zsűri elégedett volt a leadott mintákkal. Az eredményt április 21-én tudhatják meg a boros gazdák. Tovább tvkeszthely.hu >>>

Felhívás

A bölcsődei ellátás keretében – ha törvény kivételt nem tesz – a három éven aluli gyermekek napközbeni ellátását kell biztosítani. Bölcsődei ellátás keretében a gyermek húszhetes korától nevelhető és gondozható.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy ha a bölcsődei ellátásra az adott településen legalább öt gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy a település – jogszabályban meghatározottak szerint megállapított – 3 év alatti lakosainak száma meghaladja a 40 főt, a települési önkormányzat köteles gondoskodni a gyermekek bölcsődei ellátásáról bölcsődei ellátást nyújtó intézmények, szolgáltatások bármelyik formájának biztosításával, önállóan, társulásban vagy ellátási szerződés útján. A települési önkormányzatnak 2018. december 31-éig kell eleget tennie ezen kötelezettségének.

Ezúton kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy amennyiben gyermekük részére igényelnék a bölcsődei ellátás biztosítását, azt 2017. április 15. napjáig jelezzék Rezi Község Önkormányzata felé.

Rezi, 2017. február 28.

Cserép Gábor
Rezi Község Polgármestere