2020-07-08

rezi.hu

Rizlingország várja Önt!

Illés Fanni Európa bajnok!!!

Hírek » Illés Fanni Európa bajnok!!!

 

 

Illés Fanni Európa-bajnok

2018-08-1613:28

Újabb Európa-bajnoki érmeket szerzett a magyar paraúszó-válogatott a dublini kontinensviadalon. Illés Fanni 100 méteres mellúszásban Európa-bajnok lett, míg 400 méteres gyorsúszásban Pap Bianka a második helyen végzett.

A paraúszó Európa-bajnokság harmadik napján egy arany- és egy ezüstéremmel gazdagodott a magyar küldöttség gyűjteménye Dublinban. Illés Fanni 100 méteres mellúszásban lett a kontinens legjobbja. 50 méter után még csak a második helyen fordult, de elképesztő finissel hajrázta le olasz ellenfelét.

Két éve keresem az utam vissza az úszáshoz, és Álmosnak köszönhetően, hogy most itt, Európában felértem a tetejére. Azt tanácsolta nekem verseny előtt, hogy ne igazán koncentráljak arra, hogy megnyerhetem, inkább gondoljak mindig az adott pillanatra, tehát gondoljam át, a fordulónál mi fog történni. Továbbá arra, hogy mi fog történni az utolsó 25 méteren, így igazából csak élveztem, és nagyon örülök, hogy sikerült

–  nyilatkozta Illés Fanni.

Pap Bianka 400 méteres gyorsúszásban a dobogó második fokára állhatott fel. Iván Bence 100 méteren mellen, Konkoly Zsófia pedig 100 méteren pillangón végzett az ötödik helyen.

Magyar Paralimpiai Csapat
Illés Fanni Európa-bajnok 100mellen! Óriàsit úszott, rengeteg munkàt tett bele azért, hogy elérje a céljàt. Szép volt Fanni, csak így tovàbb, nagyon büszkék vagyunk Ràd!
 

Két arany-, két ezüst- és öt bronzérmet nyertek a magyarok a dublini paraúszó Európa-bajnokságon
A rutinos versenyzők erőfelmérése és az újoncok bemutatkozása kapta a főszerepet az idei paraúszó Európa-bajnokságon, Dublinban. Két évvel a tokiói paralimpiai játékok előtt ez volt az első olyan világverseny, ahol a kezdő sportolók és tehetségek megmérettették magukat. A magyar csapat 11 sportolóval érkezett a kiválóan megszervezett Európa-bajnokságra, közülük hárman, Tar Réka, Száraz Evelin és Tóth Éva, a Vasas Paraúszó Szakosztályának sportolói először tapasztalták meg egy nemzetközi verseny hangulatát.
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke fontosnak tartja, hogy ne csak érmekben mérjük a sikert. „Félidőben járunk a riói és tokiói paralimpia között. Az úszás hagyományosan a legtöbb kvótát és érmet „szállította” a magyar parasport történetében. Bizakodó vagyok a csapat félidei eredményeit látva, és örömmel látom a szakmai munka eredményeit. Jól sikerült az újoncok felkészítése, örülök, hogy ott voltak az Eb-n, hiszen a nemzetközi versenyeken szerzett tapasztalatok nélkül nem lehet nagy bajnokokat nevelni. A parasportágak versenyeit egyre professzionálisabban szervezik, és évről évre nő a rivális országok és versenyzők száma is. Büszke vagyok a helytállásunkra, ismét tudattuk a mezőnnyel, hogy a magyarokkal számolni kell. A csapat minden tagja a legjobbját hozta, ezért ugyanolyan büszkék vagyunk egy aranyérmesre, mint egy 12. helyen végzett sportolóra. A Magyar Paralimpiai Bizottság eltökélt a magas szintű körülmények megteremtésében, minden sportágban”.
Dr. Sós Csaba szövetségi kapitány egész héten figyelemmel kísérte a csapat teljesítményét, különös tekintettel a bemutatkozó versenyzőkre. „A csapat kilenc érmet nyert. Kevesebbre számítottam, mivel egy jelentős korosztályváltásban van a magyar paraúszó csapat. A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság pedig nemcsak a klasszifikációs besorolásokat, hanem az úszás szabályait is megszigorította. Pap Bianka megvédte Európa-bajnoki címét, és nagyon értékes második és harmadik helyezést szerzett, Európában nincs nála jobb hátúszó jelenleg a női parasportban. Illés Fanni egy nagyon nehéz időszak után, óriási akaraterőről téve tanúbizonyságot nyerte meg Európa-bajnoki aranyat, óriási motivációt adhat ez neki a tokiói felkészüléshez. Konkoly Zsófia ismét megmutatta, hogy a legjobbak között van. A még mindig csak 16 éves versenyző előtt fényes jövő áll, de az ő mezőnye is erős, keményen kell dolgoznia a sikerért, ezt ezen az EB-n világosan láthattuk. Tóth Tamás sérülésekkel, betegségekkel tűzdelt hónapok után van, a bronzérmei azt mutatják, hogy nagy erő és elszánás van benne, sikeresen debütált az új számokban is. Iván Bence a legnagyobb és legpozitívabb meglepetése volt ennek a versenynek, ezüst- és bronzérme egy nagy és komoly sportpályafutás ígéretét rejti magában. Vereczkei Zsolt kategóriáját megerősítették, mégis döntős időt tudott úszni, hiszek benne, hogy van ebben egy nyolcadik paralimpia még. Adámi Zsanett kategóriája a legösszetettebb, a fiatal lány azonban stabilan hozza a tőle elvártat, szorgalma példaértékű. Büszkék vagyunk az érmet most nem nyert versenyzőinkre is, mindannyian a legjobbat hozták ki magukból, a legfiatalabbakat pedig jó ötlet volt bedobni a mélyvízbe, engem is meglepett az ügyességük, van jövőjük ebben a sportágban.”
Becsey János vezetőedző elmondta, az a sportág célja, hogy folyamatos legyen a fiatalok felfedezése, nevelése, majd beépítése a válogatottba. „A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Úszó Szövetség közös támogatása elengedhetetlen ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani az erősödő világmezőnnyel. A közös munka eredménye, hogy a sportolók a felkészülésükre tudnak koncentrálni, meleg égövi edzőtáborokban is. A jövő évben a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) 7 világkupát tervez, amelyből legalább 5-6 versenyen részt fogunk venni, így biztosítjuk azt, hogy a sportolók a legjobb versenyeken készüljenek fel a már paralimpiai kvótákat jelentő jövő évi malaysiai világbajnokságra.”
Tracy Glassford, az IPC paraúszásért felelős menedzsere a csapatvezetőknek tartott szemináriumon elmondta, elégedettek az ír szervezőkkel, akik különös tekintettel az önkéntesek és a helyi szurkolók bevonásában jeleskedtek, remek hangulatot teremtve az uszodában. „Látható, hogy az országok komoly szakmai munkával készítik fel a sportolókat, olyan úszástechnikákkal dolgoznak, aminek eredményeképpen folyamatosan döntik meg az előző rekordokat. Az IPC célja, hogy minél több ilyen kiváló szervezésű versenyen tudják összemérni a tudásukat nemcsak az úszók, de az edzők és a szakmai stáb is, az ő visszajelzéseik mutatják nekünk is az utat.”
A magyar csapat eredményei:
Pap Bianka: 100 hát 1. hely, 400 gyors 2. hely, 200 vegyes 3. hely 100 gyors 6. hely;
Illés Fanni: 100 mell 1. hely, 200 vegyes 12. hely, 100 gyors 12. hely;
Iván Bence: 200 vegyes 2. hely, 50 pillangó 3. hely, 100 mell 5. hely;
Tóth Tamás: 100 hát 3. hely, 200 vegyes 3. hely, 100 mell 4. hely, 50 gyors 5. hely;
Konkoly Zsófia: 400 gyors 3. hely, 200 vegyes 4. hely, 100 gyors 5. hely, 100 pillangó 5. hely, 100 hát 5. hely;
Tar Réka: 100 mell 5. hely, 200 vegyesen kizárták;
Széni András: 50 pillangó 5. hely, 50 gyors 7. hely;
Vereczkei Zsolt: 50 hát 6. hely;
Száraz Evelin: 200 vegyes 7. hely, 400 gyors 9. hely, 100 mellen kizárták;
Tóth Éva: 200 vegyes 7. hely, 400 gyors 12. hely, 100 gyors 14. hely;
Adámi Zsanett: 50 mell 9. hely, 50 hát 10. hely, 100 hát (nem hivatalos versenyszám) 1. hely;
Fotókat és további képanyagot az alábbi linken talál: https://www.dropbox.com/…/1v5jyr…/AAC44MQVaowxKjnZc9kEsWEma…
Magyar Paralimpiai Bizottság 2018. augusztus 21.

 

A képen a következők lehetnek: 5 ember, , mosolygó emberek, álló emberek

Az érem átadás pillanatai.

 És az aranyérmet érő 100 mell
 
 
9 érmet nyert összesen a magyar csapat Dublinban. A hivatalos közleményig hallgassàtok meg Dr. Sós Csaba szövetségi kapitàny és Becsey Jànos vezetőedző értékelését. A csapat ma hazaindul, de még jelentkezünk az összesítéssel. 😉
 

Sós Csaba kapitány értékelése:

 
 
Szabó Àlmos, a Vasas Paraúszó Szakosztàlyànak vezetője, Pap Bianka, Illés Fanni, Tar Réka, Szàraz Evelin, Tóth Éva és tovàbbi ifjú tehetségek edzője, akik most nem jutottak ki az Európa-bajnoksàgra. A tegnapi napon a sportolói elérték az idei csúcsot, és tanulsàgos leckéket kaptak a versenysport nehézségeiről is. Nézzétek meg a tegnapi napról az összefoglaló értékelését, ma pedig drukkoljatok Konkoly Zsófiànak és Tóth Tamàsnak, talàlkozunk délutàn az élő közvetítésben! 🙂
 
 
Illés Fanni Európa-bajnok 100mellen! Óriàsit úszott, rengeteg munkàt tett bele azért, hogy elérje a céljàt. Szép volt Fanni, csak így tovàbb, nagyon büszkék vagyunk Ràd! 🙂 ??☝️??????