Sajtóközlemény – Általános iskola energetikai felújítása

TOP-3.2.1-15-ZA1-2016-00019
ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE
CSÁNY-SZENDREY ÁLTALÁNOS ISKOLA REZI TAGINTÉZMÉNYE ENERGETIKAI FELÚJÍTÁSA

2017. augusztus 17.

Sajtóközlemény Rezi Energetika_08_30

Rezi Község Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül kiírt, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-3.2.1-15-ZA1-2016-00019 kódszámú pályázattal 34 218 749 Ft támogatásban részesült a Csány-Szendrey Általános Iskola Rezi Tagintézménye energetikai felújítására.

A projekt megvalósításának fő célja: az épület hőtechnikai jellemzőinek javítása, valamint a fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, ezáltal az alacsony széndioxid-kibocsátás elősegítése.
A beruházás megvalósulása hozzájárul a Nemzeti Reform Programban kitűzött 92 PJ, 2020-ra elérhető primerenergia-megtakarítási célérték eléréséhez, illetve a Magyarország Megújuló Energia Hasznosítási Cselekvési Tervében 2020-ra kitűzött 14,65%-os megújuló energia részarány eléréséhez, a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.
A környezetvédelem szempontjai mellett a terv részét képezi, hogy a felújítás következményeként az érintett épület fenntartási költségei jelentősen csökkennek, így a beruházás hozzájárul a hosszútávú pénzügyi fenntartás biztosításához.
A projekt elemei:

  • hőszigetelés: jelentősen csökkenti az épület fűtési költségeit
  • nyílászáró csere: a hagyományos, fa nyílászárók helyére a kor igényeinek és előírásainek megfelelő, műanyag nyílászárók kerülnek
  • hőszivattyú telepítése: hozzájárul az épület hosszú távú, gazdaságos fenntartásához

Rezi Község Önkormányzata
8373 Rezi, Kossuth Lajos utca 35.
Telefon: +36 (83) 331-001
E-mail: rezi@rezinet.hu
Honlap: www.rezi.hu