Sajtóközlemény – Rezi Óvoda fejlesztése

TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00003 ÓVODA FEJLESZTÉSE REZIN

2017. augusztus 16.

Sajtóközlemény Rezi Óvoda_08_30

Rezi Község Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által a Terület- és Településfejlesztési Operatív program (TOP) keretén belül kiírt, „A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-1.4.1-15-ZA1-2016-00003 kódszámú pályázattal 75 875 067 Ft támogatásban részesült a Rezi óvoda fejlesztésére.

Rezi Község Önkormányzata a támogatási összegből a következő feladatokat valósítja meg:

  • az óvoda épületének teljes körű felújítása: az óvoda épületének fenntartása jelenlegi műszaki állapotában már nem gazdaságos, a beruházás célja az óvoda épületének energiahatékony, külső és belső felújítása. A beruházás során külső hőszigetelésre, nyílászárócserére, fűtés- és világításkorszerűsítésre, valamint a megújuló energiát hasznosító berendezések beépítésére és a vizesblokkok felújítására is sor kerül. A tervezett felújítás az akadálymentesítés feltételeinek az energetikai elvárások figyelembevételével került megtervezésre. A felújítás során azbesztmentesítés is történik.
  •  a tervezés során az energetikai elvárások is figyelembevételre kerültek. Ezáltal megvalósul Rezi Község Önkormányzata Gazdasági Programjának egyik jelentős pontja, mellyel az önkormányzat alapfeladatát képező óvodai ellátás költséghatékonyan és környezetbarát módon folyhat.
  • az óvodai játszóudvar fejlesztése, átalakítása: korszerű, szabványos és biztonságos udvari játékok beszerzésére kerül sor, a játékok környezetében ütéscsillapító gumiburkolat kerül elhelyezésre
  • eszközbeszerzés: az új udvari játékok mellett bútorokat és a gyermekek testi, lelki, és érzelmi fejlődését segítő kreatív és fejlesztő játékokat szerzünk be

Rezi Község Önkormányzata 8373 Rezi, Kossuth Lajos utca 35. Telefon: +36 (83) 331-001
E-mail: rezi@rezinet.hu Honlap: www.rezi.hu