Épített örökség

Értékteremtés (épített örökség) a XXI. században

2014-ben felépült és 2015. januárjában átadásra került a Rezi Tornacsarnok és Többfunkciós Közösségi Tér, mely otthont ad az óvodások, általánosiskolások  tornafoglalkozásainak, valamint a településen működő tánccsoportnak, Sportegyesületnek és a sportolni, tornászni vágyó helyieknek.

2014-ben került átadásra a Rezi Vár Tanösvény, mely a faluban a Kék-túra útvonalán található szőlőhegyi préstől indul és 11 ismeretterjesztő táblán, különböző nyelveken mutatja be a helyi madár- és állatvilágot, az erdő fafajtáit, geológiáját, míg céljához, a Rezi Várhoz nem ér.

A helyi értékekről, a térség földrajzi környezetéről, az állat és növényvilágról nyújt közérdekű információkat. A táblák fő feladata, hogy az ismereteket úgy adják át, hogy a tanösvény látogatói szórakozva tanuljanak.

Termelői piac létesült szintén 2014-ben azzal a céllal, hogy a település mezőgazdasági, élelmiszer feldolgozó és kézműves hagyományaira építve, megfelelő és színvonalas infrastrukturális feltételeket teremtsen a helyi és térségi termelőknek és termék előállítóknak a terményeik és feldolgozott termékeik értékesítésére, illetve  a helyi  lakosság számára egy helyet biztosít, ahol  adott  időpontban elérhetővé válik a jó minőségű, egészséges termény  és feldolgozott termék.

Hídi pihenőhely és Mezítlábas sétány

A faluból a sümegi útra kivezető út mentén, a Hídi kanyarban, kis ösvényen lejutva egy varázslatosan szép, vadregényes kis parkba jutunk, melyet a Kocor-patak csörgedező vize szel ketté. E parkban található az Önkéntes Központ Alapítvány támogatásával és az E.ON Hungaria Zrt. vidéki bázisain dolgozó önkéntesek segítségével 2016-ban kialakított Mezítlábas sétány, ahol a  különböző méretű kavicsokon, zúzalékon, fenyőkérgen, és faaprítékon történő mezítlábas séta természetes masszázst kínál. Aki a jóga nyújtotta ellazulást és feltöltődést választja, annak a friss levegőn, madárdalos környezetben és árnyas fák tövében lévő jógapark a megfelelő választás.