rezi.hu

Rizlingország várja Önt!

Megvalósított programok

A Környezetvédelmi tábor pont jó kiinduló helyszínnek bizonyult, hogy felhívjuk a figyelmet a fiatal generációnak, hogy milyen jó helyit szedni, enni és venni. A Laky Demeter Turistaházban táborozó gyermekeknek először egy parasztolimpiát tartottunk, melyen jól szórakoztak a különböző viccesebbnél viccesebb feladatok megoldása során. Majd a biokertben szedett gyümölcsökből és a helyi gazdálkodóktól beszerzett gyümölcsökből készítettek a táborlakók különböző nyársakat. A variációs lehetőségeket mindenki maga alakította össze. Volt szilva, barack, dinnye és alma. A gyümölcs fogyasztása élettani szempontból is fontos és a változatos, egészséges táplálkozáshoz egyaránt hozzá tartozik gyerekkorban is. A gyerekek lelkesedése nekünk is pozitív visszajelzés volt és inspirálta a további tevékenységünket.

KÖRNYEZETVÉDELMI- ÉS TÚRATÁBOR
2018.07.05.
REZIDANCE TÁNCTÁBOR
2018. 07. 11.

A Menő Menza program sorozatba mindenképpen szerettük volna beépíteni a vízjelentőségét az egészséges táplálkozás és a mozgás összefüggésében. A faluban szervezett Tánctábor pont egy ilyen jelentős esemény ahol erre rá tudtunk világítani. Lehetőségünk nyílt, hogy a tábor egyik délutánján interaktív bemutatóval egybekötött kóstolót tarthassunk. A gyerekek nagy lelkesedéssel fogadtak bennünket. Az előadást követően, kiosztottunk egy vízzel és vízrevonatkozó kérdőívet, amit csoportosan kellett kitölteni és egymásnak kijavítani. Ezután megkóstolhattak különböző típusú ásványvizeket és gyógyteákat. Volt aki meglepődött, hogy milyen finom tud lenni egy zsálya és citromfű tea.

HAGYOMÁNYOS NOMÁD VÁRTÁBOR
2018. 07. 18.

A vártábori hangulatot mi is nagyon élveztük. Egy egészséges vacsora programot szerveztünk, amit a táborlakók maguk készítettek el. Parázson és rostlapon készültek a finomabbnál-finomabb nyársak. A nyársakra került cukkini,padlizsán, paprika, hagyma és csirkemell. Az alapanyagokat helyi gazdáktól és saját kertből szedve biztosítottuk a résztvevőknek. Mindenki kreatív,változatos fűzési motívumokat készített. Majd a sütést szabad tűzön mindenki maga végezte a rostlapon sütésnél pedig felnőtt segítséget kaptak. A táborozókkal megismertettük minden összetevő fontosságát és pozitív hatását a szervezetünkre. A sütésről is esett jó néhány szó.

ALKOTÓ-ÉS FAFARAGÓTÁBOR
2018. 08. 02.

Az alkotó és fafaragó táborba gondoltuk, hogy az alkotás és a kreatív kézi munkanálunk is aranyat ér. Szerettük volna, hogy a gyerekek saját maguk készítsék ela fogukra valót. Kemencében készítettünk pizzát és kenyérlángost. A tésztaalapjaként teljes kiőrlésű és rozslisztet használtunk. A gyerekek nagyon élvezték a dagasztás, formázást és sütést egyaránt. A rávalókat helyi alapanyagokból válogattuk. Volt zöldség, gyümölcs és házi kolbászfélék is. A sajtot helyi sajtkészítőtől kaptuk. Mind megették.