Sajtóközlemény – Orvosi rendelő fejlesztése

TOP-4.1.1-15-ZA1-2016-00005
ORVOSI RENDELŐ FEJLESZTÉSE REZIBEN

2017. augusztus 16.

Sajtóközlemény Rezi Orvosi_08_30

Rezi Község Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által a Terület- és Településfejlesztési Operatív program (TOP) keretén belül kiírt, „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-4.1.1-15-ZA1-2016-00005 kódszámú pályázattal 32 648 390 Ft támogatásban részesült az orvosi rendelő fejlesztésére.

Rezi Község Önkormányzata a támogatási összegből a következő feladatokat valósítja meg:

Az orvosi rendelő jelenlegi állapotában nem felel meg a 21. század követelményeinek, fenntartása gazdaságosan nem oldható meg.
A felújítás során megtörténik az épület akadálymentesítése, kialakításra kerül a mozgássérült parkoló, cserére kerülnek a nyílászárók, a vizesblokk és a burkolatok. Megvalósul a lehűlő felületek hőszigetelése, és megújuló energiával biztosított fűtés valósul meg. A fejlesztés komplex, hiszen amellett, hogy javulnak az ellátás körülményei, jelentősen csökkennek a fenntartás költségei is.
Az orvosi rendelő eszközei és bútorai is cserére szorulnak, már nem látják el megfelelően funkciójukat, ezért a támogatás összegéből új bútorok és eszközök is beszerzésre kerülnek. Ez hozzájárul ahhoz, hogy az épületben dolgozók modern, igényes munkakörülmények között láthassák el feladataikat.
A fejlesztés eredményeképpen Reziben egy korszerű, akadálymentesített, minden igényt kielégítően felszerelt orvosi rendelő jön létre, ahol a település lakói és a körzetbe tartozó betegek a mai kor elvárásainak megfelelő környezetben juthatnak hozzá az egészségügyi ellátáshoz.

Rezi Község Önkormányzata
8373 Rezi, Kossuth Lajos utca 35.
Telefon: +36 (83) 331-001
E-mail: rezi@rezinet.hu
Honlap: www.rezi.hu