rezi.hu

Rizlingország várja Önt!

Események

Új időpontban október 3-án!

.

.

.

.

.

.

.

Nyári “élet” az óvodában

Az évzáró és a ballagás után az óvodában is elkezdődik a nyári élet. Ez az időszak leginkább az udvaron, a szabad levegőn történik. A napirend is igazodik ehhez, amely azt segíti elő, hogy a gyerekek minél több időt legyenek az udvaron, rengeteg mozgással, nap- és vízfürdővel és rengeteg olyan játéklehetőséggel, amelyekre a nyár a legmegfelelőbb.

Főbb szempontok ebben az időszakban:
– Minél többet tartózkodjanak a gyerekek a szabad levegőn, ezért már a tízóraizás is itt történik, majd ebédig az udvaron tartózkodunk.
– Fontosnak tartjuk a nap káros sugarainak kivédését, ezért naptejjel kenjük be a gyerekeket, valamint a nyári kis sapka használatát is szorgalmazzuk.
– A folyadék pótlása egész nap elengedhetetlen, ezért mindenki használja a saját kulacsát, amit az óvodapedagógusok és a dajka nénik folyamatosan feltöltenek vízzel.
– A ruházat fontosságára is felhívjuk a szülők figyelmét (szellős, nyári viseletet javaslunk), valamint mindenkinek kérünk egy váltóruhát is.
– Az időjárás függvényében használjuk a párakaput, ami felfrissülést nyújt a gyermekek számára.
– Ez az időszak kiváló arra, hogy a gyerekek mezítláb játszanak a homokban, ami amellett, hogy a lúdtalp megelőzését segíti, nagyszerű élmény is.
– A nagyon meleg időszakban (11 óra után) árnyékos helyeken játszunk, beszélgetünk, barkácsolunk.
– Sokféle, változatos eszközt használunk.

Az alábbi képek az nyári tevékenységeinkbe nyújtanak betekintést:

354899890_305592665158116_1327101974479827564_n