rezi.hu

Rizlingország várja Önt!

Illés Fanni remek versenyzéssel aranyérmes a paralimpián

A magyar versenyző a legjobb idővel került a döntőbe és igazolta is a papírformát.

Aranyérmet nyert Illés Fanni 100 méteres mellúszásban a tokiói paralimpia vasárnapi versenynapján. Az S4-es kategória magyar indulója a nevezési idők és a papírforma alapján a szám legnagyobb esélyesének számított, ennek megfelelően már az előfutamból is a legjobb idővel, 1:44.68 perccel jutott tovább.

„A selejtezőben nagyon megleptek a kínaiak, az egyikük hat másodperccel úszott jobbat az egyéni csúcsánál – kezdte összegzését Illés Fanni, majd úgy folytatta, hogy a döntőben megpróbált olyan nyugodt maradni, amennyire csak lehet, és arra gondolni, hogy ez csak egy edzés vagy egy országos bajnokság. Előtte nem tudott pihenni, ezért mire délután visszajöttek az uszodába, úgy érezte magát, hogy összeesik, annyira fáradt. – A döntőt addigra annyiszor leúsztam a fejemben, annyira felpörgettem magam mentálisan, hogy fizikailag fáradtam el benne. Aztán valahogy mégis összeállt. Az utolsó huszonöt méteren kinéztem jobbra és balra, és arra gondoltam, aki innen elveszíti, az meg is érdemli.”

A Vasas 29 éves, végtaghiányos úszója a magyar küldöttség hatodik érmét szerezte. Szerdán Konkoly Zsófia (S9) második lett 400 méteres gyorsúszásban, csütörtökön Veres Amarilla (A) győzött párbajtőrben, szombaton az asztaliteniszező Szvitacs Alexa (S9) harmadik lett, majd Osváth Richárd (A) tőrben ezüsttel zárt, míg vasárnap, pár perccel korábban Pálos Péter megnyerte asztaliteniszezők S11-es kategóriájának versenyét.

A magyar csapatnak már három aranyérme van Tokióban. A sydneyi paralimpia óta nem volt ennyi, azon néggyel zárt a küldöttség.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

Magyar Paralimpiai Csapat 

 Megvan a Magyar Paralimpiai Csapat 1⃣5⃣0⃣. érme!

Illés Fanni paralimpiai aranya 100 méter mellen jelentette a mindenkori magyar paralimpiai éremgyűjtemény 150. darabját. A sort Dr. Fejes András 1972-ben, Heidelbergben kezdte, amikor 60 méteres kerekesszékes futásban 3. helyen ért célba.”Nagyon boldoggá tesz, hogy én szerezhettem a 150. magyar érmet a paralimpiák történetében. Nem tudtam róla, de nagyon büszke vagyok rá. Hatalmas dolog, amit a parasportolók megvalósítanak életük során és örülök, hogy közéjük tartozom. Büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok.” – mondta a paralimpiai bajnok úszó.Köszönjük minden sportolónak, szakembernek, támogatónak! Együtt, veletek fejlődünk és érünk el további sikereket!#akadalyoknelkulIllés Fanni, paralimpikon úszó

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „0~ ILLÉS FANNI 100 O 1 M M E L 東 京 ARANYÉREM ARANYÉREM ARANYÉREM S APA TOKYO 2020 PARALIMPIA!”


ILLÉS FANNI HIVATALOS OLDALA – VILÁG-ÉS EURÓPA BAJNOK PARALIMPIKON ÚSZÓ

https://fb.watch/7K0CWpIvKj

Erzsébet Gelencsér – Fanni Illés társaságában ünnepelt: ezt a különleges napot.

 Gondolkodom mit is írhatnék…

Van mikor elfogynak a szavak!😭

Köszönöm a jó Istennek , hogy megajándékozott ezzel a csodálatos gyermekkel!🙏

Ez az élmény amit most kaptunk leírhatatlan!

Köszönöm Fanni , hogy vagy nekünk !

Tudjuk mi mennyit küzdöttél , hogy elbuktál egyszer ,aztán másodszor sőt harmadszor is!

Ott voltunk minden könnyednél de felálltál negyedszer is!

Végre sikerült az álmod ,és egy szülőnek az a legnagyobb vágya hogy a gyermeke boldog legyen!

Látjuk ,hogy boldog vagy VÉGRE!🙏

MEGÉRDEMELTED mert küzdöttél és kitartottál amikor más már régen feladta volna!😘

Dicsőséget hoztál MAGYARORSZÁGnak!

#buszkemagyaranyavagyok