rezi.hu

Rizlingország várja Önt!

Rizlingország BOR PIKNIK

Nyitott pincék éjszakája sorozat 1. állomása

Szeretettel vár a Rizlingország Bor-piknik június 25-én a Rezi Szőlőhegyen!

Bor, finom étkek, piknik, zene, lazulás…

Nincs is jobb, mint egy kellemes koranyári este a rezi szőlőhegyen a Nyitott Pincék boraival, messze földön híres vendégszeretetével és kulináris élvezetekkel. Ha szeretnél, hozz magaddal egy plédet és töltsünk együtt egy fantasztikus estét!

Pincéink az alábbi programokkal várják kedves vendégeinket 2022. június 25-én, szombaton 17.00 és 24.00 kóra között:

Bakos Family Winery

https://www.facebook.com/rezso64

Ha bor-piknik, akkor jazz zongora. Magyarország egyik legjobb jazz zongoristája, Taligás Tibor ad jazz koncertet pincészetünkben. Emellett cigányzenét hallgathatnak kedves vendégeink (hegedű, cimbalom, tangóharmonika).

17.00 – 24.00 óra között borkóstoló.

Ételeinket a vonyarcvashegyi Zen terasz éttermének híres séfje, Virágh Zoltán készíti. Ételkínálatunk: kacsamell carpaccio, kemencében sült ropogós bőrös császárhús hagymás törtburgonyával

Borkorcsolya: zsíroskenyér bio hagymával, pogácsa és sajtos rudak

Czimondor Pincészet

https://www.facebook.com/Czimondor-Pinc%C3%A9szet-106803690951598

17-24 óráig borozgatás, beszélgetés a szőlészetről, borászatról, valamint vezetett pincelátogatás és borkóstoló. Korábban érkezőknek “dűlőtúra”.

Kóstolható fajták: Olaszrizling, Cserszegi fűszeres, Zweigelt

Borok mellett házi készítésű borkorcsolya fogyasztható.

Várunk mindenkit borbaráti szeretettel!

Takács Zsolt Pincészete

https://www.facebook.com/TakacsZsoltPinceszete

17.00 – 24.00 óra között borkóstoló a pincészet boraiból.

Kóstolható fajták: Chardonnay, Nektár, Zengő, Tramini, Kékfrankos (száraz, félszáraz, félédes fehér-, rozé- és vörösborok).

Borkorcsolya kizárólag helyi termelők termékeiből: CseroSajt sajtválogatás, zsíros kenyér KelemenKenyere kenyérből házi mangalica zsírral és lila hagymával.

A szórakoztatásról az elmúlt évtizedek legjobb rock slágerei gondoskodnak.

Réti-Farkas Családi Borászat

https://www.facebook.com/retifarkascsp

Fő programunk a kiváló Réti-Farkas bor. Borászatunkban nemzetközi és hazai díjazott borainkból kóstolhatnak. Ízelítőt nyújtunk olyan tételekből is, melyek csak pincénkben elérhetőek. A fröccsök és borkoktélok kedvelői sem maradnak szomjasak, és éhezni sem hagyjuk kedves vendégeinket. 

Aki szeretne bepillantást kapni a borkóstolás művészetébe, azoknak örömmel nyújtunk gyorstalpalót a legfőbb kérdések terén, hogy a különleges sommelier kifejezések értelmet nyerjenek.

Ha valakit érdekel a sakkozás, annak lehetősége nyílik megmérettetni tudását az ország két kiemelkedő képességű válogatott sakkozója, Farkas Ottó és Pásti Áron ellen.

Zene, tánc, szórakozás hajnalig a mi rendezvényeinken természetes és már-már kötelező. Teraszunkról egyedi, különleges panoráma nyílik a déli lejtőkre, Hévízre, Cserszegtomajra egészen a Kis-Balatonig.

Tehát senki ne habozzon, maradandó élményt nyújtunk és mindenki ízléséhez találunk megfelelő borokat. Várjuk szeretettel Kedves Vendégeinket a Rizlingország Bor-Pikniken kiváló borainkkal a Réti-Farkas Családi Borászatban!

CseRoSajt Sajtmanufaktúra

https://www.facebook.com/CseRoSajt
https://www.facebook.com/kelemenkenyere
https://www.facebook.com/rezineniszorpjei

Három helyi kézműves termelő fantasztikus ízei békés környezetben, a rezi szőlőhegy ölelésében, a nyitott pincék programsorozat keretein belül, a CseRoSajt Manufaktúra udvarán. Amire számíthattok:

Sajtokat, egyéb tejtermékeket vásárolhattok nálunk a rendezvény teljes ideje alatt. Készítünk kis dobozos “sétáló” sajtválogatásokat is, melyeket a pincék között is magatokkal vihettek. Emellett meleg étkezésre is van lehetőség, melyről itt olvashattok:

Menü 1: A CseRoSajt Manufaktúra és a Kelemen Kenyere Pékség gondozásában jönnek Rezi (egy részének) Ízei. Egy ropogós, sült ciabatta és a lágyan olvadozó füstölt parenyica sajt találkozása a friss balzsamecetes salátával, kapros fokhagymás joghurt mártogatóssal. Azaz sajtos melegszendvicsek, salátával, mártogatóssal. Különböző sajtvariációkkal kérhetők.

Menü 2: Füstölt gomolyáink sütkérezni mennek, hogy aranybarnára sülve legyenek társai két szelet fokhagymás-köményes Kelemen Kenyere kenyérlángosnak. Az ízkavalkád Rézi néni zakuszka mártogatósával és a balzsamecetes salátával lesz teljes. Szintén többféle sajttal kérhetitek.

Találkozhattok még Rézi néni szörpjeivel, lekvárjaival, egyéb termékeivel. 

21:00-24:00 Retro diszkó a sajtműhely udvarán, zene, tánc, mulatság…

Az esemény felől érdeklődni lehet: a 36306488764-es telefonszámon.

https://www.facebook.com/nyitottpincekrezi